П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Світ кривих дзеркал: Кремль звинуватив Україну та Туреччину у посяганні на територіальну цілісність Росії

    Міністр закордонних справ Російської Федерації Сєргєй Лавров застеріг Туреччину від підтримки “мілітаристських настроїв” в Україні після того, як Анкара активізувала співпрацю з Києвом, пише ZN.UA посилаючись на Reuters.

    Заява очільника російської дипломатії стала відповіддю Кремля на обіцянку президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана підтримати Київ на тлі нарощування російських сил уздовж кордону з Україною.

    Турецький лідер наголосив, що Туреччина та Україна запустили платформу за участю міністрів закордонних справ й оборони для обговорення співпраці в оборонній промисловості, але зауважив, що такі дії “жодним чином не є кроком проти третіх країн”.

    “Ми настійно рекомендуємо турецьким колегам ретельно проаналізувати ситуацію і перестати підживлювати мілітаристські настрої Києва”, – відреагував на ситуацію Сєргєй Лавров, зазначивши, що заохочення нібито агресивних дій України щодо окупованого Російською Федерацією Криму рівносильно “посяганню на територіальну цілісність Росії”.

    У контексті сказаного нагадаємо, Туреччина, поряд з іншими країнами Північноатлантичного альянсу, рішуче засуджує окупацію Криму Росією у 2014 році та заявляє про підтримку територіальної цілісності України.

    Протягом останнього часу Україна і Туреччина плідно обговорюють спільне виробництво високоточних протитанкових засобів, постачання авіаційних двигунів та співпрацю в галузі безпілотної авіації.

    Найсвіжіше

    Популярне