П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Росії привітав патріарха РПЦ із днем ангела, відзначивши спільну роботу РПЦ і Російської Федерації

    Президент країни-агресора — Росії — Владімір Путін направив привітання патріарху Московському Кірілу (Гундяєву) з днем ангела.

    Глава РФ відзначив «турботу про добробут громадян Росії, зміцнення традиційних духовно-моральних, сімейних цінностей, високу миротворчу місію» патріарха Російської православної Церкии, передає офіційний сайт Московської патріархії.

    Владімір Путін вважає, що саме за «миротворчу місію» московського патріарха, його «безмежно» поважають в Росії та «за її межами».

    Путін також високо оцінив внесок патріарха Кіріла у спільну роботу РПЦ і Російської Федерації.

    Патріарх РПЦ не визнає військовий злочин РФії, наприклад незаконну анексії Криму, вторгнення у східні регіони України та окупацію Грузії. Крім того, капелани РПЦ і РПЦвУ в Криму і Абхазії, продовжують “освячувати” зрою ЗС РФ і “благословляти” військовослужбовців Росії. Під Москвою навіть звели спеціальний Головний храм Збройних Сил Росії, у якому є комуністична символіка, та найманці Вагнера на фресках. Також там була фреска із окупацією Криму  яку потім зняли, після скандалу у ЗМІ.

    Варто зазначити, що російські збройні сили з благословення патріарха РПЦ Кіріла допомагають Башару Асаду задушувати антиурядові повстання, внаслідок чого загинуло понад 350 тисяч людей, серед яких, мирні жителі та діти. Військову інтервенцію військ РФ у Сирію підтримав очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв), який назвав війну в Сирії «захистом Батьківщини» і «точковим впливом».

    До кінця 2018 року Airwars, який відслідковує повідомлення про жертви всіх авіаударів, зафіксував 2730–3866 смертей цивільного населення в Сирії від приблизно 39 000 російських обстрілів, у тому числі 690—844 дітей та 2017 названих жертв, хоча Росія офіційно не підтвердила жодну з них. Росія заявила, що станом на кінець 2018 року здійснила 39 000 бойових вильотів (не авіаударів). Щорічна сума за 2018 рік, згідно з даними Airwars, становила 730 ударів, в результаті яких загинуло 2169 мирних жителів.

    Фото: Вікіпедія

    У звіті Airwars за 2019 рік зафіксовано 710 випадків російських жертв у Сирії, що на 3 % менше, ніж у 2018 році, внаслідок чого загинуло від 1099 до 1745 мирних жителів. 81 % випадків було в Ідлібі, 13 % в Хамі та 5 % в Алеппо. Обстріли в основному відбулися під час наступу на Ідліб у травні-вересні, а найгіршим випадком стали обстріли 22 липня в Мааррат-ель-Нуман, в результаті яких загинуло до 42 мирних жителів[129]. Дослідження New York Times підтвердило провину Росії в цьому. Слідство також детально описало напади Росії на школу мученика Акрама Алі Ібрагіма Аль-Ахмада в Калаат аль-Мадік 28 квітня 2019 р.

    Фрески в храмі РФ із найманцями Вагнера

    Після, того, як від рук армії РФ було вбити багато мирних жителів, у 2020 році РПЦ заявила, що збирається відкрити в Сирії Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війни. Як ми бачимо, у РПЦ спочатку агітують і підтримують військове вторгнення в чужу країну, вбивають там мирне населення, а потім заявляють про готовність будувати там будинки для дітей постраждалих від війни. У РПЦ навіть розповіли і показали як лікують сирійських дітей, постраждалих від війни, яку підтримує Росія. Це свого роду лицемірство. Духовний Фронт України порівняв такі дії зі зборами в Аммані.

    Результат пошуку зображень за запитом
    Діти постраждалі від війни в Сирії

     

    Сирія. Хімічна атака
    Діти постраждалі від хімічної атаки військ Асада

     

    Путін і Асад
    Владімір Путін та Башар Асад

    Найсвіжіше

    Популярне