П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри злочини РПЦ проти України, голова Чернігівської облради нагородила священника РПЦвУ

    Попри причетність РПЦ у розв’язанні війни і злочини Московського патріархату проти України, голова Чернігівської облради Олена Дмитренко нагородила почесною грамотою священника РПЦвУ Мирона Ковалівського.

    Про це Духовному Фронту України повідомив громадський активіст Олександр Ясенчук.

    «Нагородження благочинного колишнього Городнянського району отця Мирона, який належить до так званої “Української православної Церкви” (РПЦвУ, – ред.), центр якої знаходиться в Москві, тобто в столиці країни агресора, головою облради – це рішення не просто помилкове. Це — рішення злочинне», – сказав він.

    Активіст нагадав, що саме очільник РПЦ придумав поняття “русскій мір” і постійно заявляв, що треба ставати на захист “русского міра”.

    «Отець Мирон нічим не відзначився і нічого не зробив на користь розбудови української держави – це не просто дурість, а потурання агресору і відкіт назад», – обурюється громадський активіст.

    Він також зауважив, що голова облради Олена Дмитренко є кумою Миколи Рудьковського, який фінансує будівництво храму святого Лаврентія Чернігівського. Цього подвижника місцеві прихильники “русского міра” використовують для доведення єдності України і Росії, приписуючи йому слова про Трійцю святу, як про єдність України, Росії та Білорусі. Хоча такі “пророцтва” святого навіть в РПЦ ставлять під сумнів.

    Крім того, ситуацію на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував журналіст Ростислав Мартинюк.

    «Ну для чого? Що примусило голову Чернигівської обласної ради Олену Дмитренко підписати грамоту одіозному московському попу Ковалівському? Від імені парламенту краю, в якому кожна ОТГ має загиблих на війні, яку привів сюди з Дарами Волхвів і поблагословив Московський патріархат…», – йдеться у його дописі у соцмережі.

    Ростислав Мартинюк також зауважив можливі причини такого нагородження.

    «Кумівство з Рудьковським? Блюзнірство городнянської волонтерки, від імени якої зроблено це ганебне подання? Дружба з почесним громадянином Чернигова Полікопою, два сини якого роблять кар’єру у Москві?», – припустив він.

    У зв’язку з такою нагородою священника Московської церкви, публіцист запропонував чернігівцям розпочати процедуру звільнення Голову облради Олену Дмитренко.

    «Отак воно й буде. Потихеньку, помаленьку. Під мантру “бог-один”. Під звичку замовить похорон у дурного московита. Прийти на відкриття чергового московського блок-поста у рідному селі. Прогноїти серце і дати грамоту. Ой, головиха ти Дмитренко! Не дуріть Бога. Бо лихо вам буде. Бо ж недавно бігали до Шевченка. Почитайте його ще раз. А чернигівцям побажання розпочати процедуру усунення Дмитренко з посади голови Обласної Ради», – запропонував Мартиненко.

    Нагадаємо, у ПЦУ розповіли про громаду в селі Жукля на Чернігівщині, що 12 років тому покинула РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне