П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Хто у Кремлі радіє арешту Медведчука?

    Кум російського президента Владіміра Путіна, народний депутат України та один з лідерів політичної партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук має конфлікт з “кураторами України” у Кремлі, які невдоволені його надмірними фінансовими апетитами. Таким чином, арешт політика дозволяє кремлівським функціонерам перерозподілити кошти, які виділяються на діяльність проросійських сил, на власний розсуд.

    Таку точку зору висловив російський опозиціонер, колишній депутат Державної думи Російської Федерації Марк Фейгін в програмі “Студія Захід” на Еспресо.TV. Він зауважив, що відповідальними в офісі Путіна за “українське питання” є Дмітрій Козак та Владислав Сурков. У вказаних осіб виникла конфронтація з Віктором Медведчуком, оскільки їм не подобалося його бажання замкнути на себе усі грошові потоки Кремля на оплату підривної діяльності російської “п’ятої колони” в Україні.

    “Безумовно, Медведчука багато хто в оточенні Путіна не любить. Чому його не люблять? Тому що він забирає їхні гроші, забирає їхні компетенції та повноваження з питань України. Україна – це великі вкладення, це маса освоєних коштів. Їх освоює Медведчук. Причому претендує освоювати все. У нього на цьому ґрунті був конфлікт з Сурковим”, – повідомив Фейгін і додав, що після того, як замість Суркова куратором України став Козак, у нього так само виникла ворожнеча з Медведчуком.

    “Він хоче займатися всім. Він хоче освоювати усі бюджети, які виділяються на Україну”, – додав російський опозиціонер підкресливши, що зараз, коли Медведчука виникли проблеми, в Москві є ті, хто з цього не може не радіти, бо стало очевидно – усі витрачені на політика російські гроші виявилися викинутими на вітер.

    “Деякі з оточення Путіна, я гадаю, навіть задоволені, що Медведчука притягли (до кримінальної відповідальності в Україні – ред.). Тепер вони можуть сказати: “Медведчук заявляв, що у них друга (за впливом – ред.) партія. ОПЗЖ. Що він є  найвпливовішим політиком. Ну так, будь ласка, покажи це. Виведи на вулиці майдан. А якщо ти цього зробити не можеш, то який же ти впливовий політик?!”, – заявив Марк Фейгін.

    У підсумку, як вважає політик, усі ті бюджети, які було передано на участь у виборах, на медіа тощо, виявились ні до чого. Вони не принесли такого бажаного для Кремля результату, щоб політична атмосфера в Києві змінилася настільки, що Медведчук та інші промосковські політики мали б колосальну підтримку. І цього, на переконання Фейгіна, в Україні не спостерігається.

    Принагідно нагадаємо, народному депутату України Віктору Медведчуку, якого обґрунтовано підозрюють у державній зраді, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У зв’язку з цим, кум Путіна обзавівся електронним браслетом. У разі доведення провини Медведчуку буде загрожувати до 15 років в’язниці.

    Найсвіжіше

    Популярне