Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Сєргєю Лаврову ввижається атака на православ’я у світовому масштабі

    Міністр закордонних справ Російської Федерації Сєргєй Лавров взяв участь у марафоні “Новоє знаніє”, під час якого відповідав на питання “ретельно відібраної” молоді, пише видання “Ахилла”.

    Повідомляється, що Лавров отримав запитання від керівниці міжнародного напрямку Синодального відділу у справах молоді Російської православної церкви про “головний урок” для сучасної молоді від Алєксандра Нєвского.

    Спочатку глава дипломатичного відомства РФ відзначив “мудрість” і “прагматизм” князя, який і з монголами домовлявся, і, при цьому, “гідності не втрачав”. Імовірно, саме таким “прагматизмом” керувались російські можновладці часів Совєцького Союзу, домовляючись з гітлерівською Німеччиною про окупацію Польщі.

    Та згодом Сєргєй Лавров дещо змінив тему.

    Він переказав вітання всій РПЦ, співпраця з якою, за його словами, дуже важлива у період, коли на православ’я йде “справжня атака”.

    “На православ’я – не лише на Російську православну церкву, а в цілому на православ’я – йде справжня атака. Наші американські колеги за Трампа створили позицію спеціального представника зі свободи релігій, який займається тим, що намагається роздробити єдність православних народів”, – заявив Лавров і традиційно згадав Україну.

    “В Україні створюється… ви всі бачили… Використовуючи Константинопольського патріарха, людину, яка абсолютно несамостійна, і вже зрозуміло, що це інструмент в руках тих, хто хоче підірвати позиції православ’я. Руйнують Сербську православну церкву, Антіохійський патріархат – також намагаються Ліван вибити з-під нього”, – не вгавав очільник російського МЗС.

    Лавров наголосив, що це все сумно, але Росія не втручається у справи церкви. Але, “коли інші держави втручаються у справи Російської православної церкви та її сестер у православному світі – тут наша держава (Росія – ред.) зобов’язана захищати своїх…”, – після слова “своїх” Лавров зробив чималу паузу, але опанував себе і заледве втримавшись, щоб не сказати “сателітів”, “підлеглих”, “васалів”, натомість промовивши: “єдиновірців та однодумців”.

    Найсвіжіше

    Популярне