Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські правозахисники анонсували запуск навчальної гри, присвяченої репресіям у Росії

    Незалежний російський медіапроєкт з прав людини “OVD-info” анонсував випуск у червні 2021 року гри для мобільних пристроїв, що буде присвячена політичним переслідуванням у Російській Федерації.

    “Каспаров.ру”, з посиланням на телеграм-канал організації, інформує, що проєкт буде реалізовано у співпраці з організаціями “Noesis” і “Команда 29”.

    “Останні місяці показали, що фігурантом “політичної” справи в Росії – адміністративного чи кримінального – може стати абсолютно будь-яка людина”, – йдеться у повідомленні.

    В анотації до гри повідомляється, що вона носитиме назву “Стаття” (російською мовою – “Статья”). Згідно сюжету, персонаж гри на ім’я Аня переслідується за “екстремістською” статтею. У її помешканні відбуваються обшуки, її кошти на рахунках блокуються, тощо. Головний персонаж гри – подружка Ані Соня – виконує ряд задач, щоб допомогти їй порадою чи іншою підтримкою.

    Розробники гри повідомляють, що мета гри – навчити громадян РФ практичним діям, у випадку, коли російські силовики розпочинають провадження за надуманими обвинуваченнями та проводять незаконні слідчі дії.

    Найсвіжіше

    Популярне