Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Перемога над Медведчуком: Заборону розповсюдження книги “Справа Василя Стуса” остаточно скасували

    Народний депутат України, кум російського президента Владіміра Путіна Віктор Медведчук не оскаржив у суді рішення щодо скасування заборони на розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

    Про це інформує “LegalHub” з посиланням на сторінку Facebook видавництва “Віват”.

    У повідомленні йдеться, що після скасування Апеляційним судом 19 березня заборони книги у Медведчука було два місяці на подання касаційної скарги. “Днями ця можливість у нього вичерпалася. Ми офіційно перемогли”, – наголошують у видавництві.

    У жовтні 2020 року Вахтанг Кіпіані та видавництво “Віват” були зобов’язані судом видалити з книги “Справа Василя Стуса” інформацію про голову партії “ОПЗЖ”, кума Путіна, Віктора Медведчука. На додачу, книга була заборонена для розповсюдження до усунення порушення немайнових прав нардепа. У березні 2021 року Кіпіані виграв в Київському апеляційному суді справу щодо заборони розповсюдження його твору.

    Принагідно нагадаємо, народному депутату України Віктору Медведчуку, якого обґрунтовано підозрюють у державній зраді, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У зв’язку з цим, кум Путіна обзавівся електронним браслетом. У разі доведення провини Медведчуку буде загрожувати до 15 років в’язниці.

    Найсвіжіше

    Популярне