Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У міноборони Росії опосередковано підтвердили повну некомпетентність РПЦ і вирішили співпрацювати зі старообрядцями

    Міністерство оборони Російської Федерації має намір залучити до навчання бійців спецпризначення старообрядців, які проживають в тайзі. Про це розповів очільник відомства Сєргєй Шойгу в етері телеканалу “Звєзда”, пише “Эхо Москвы”.

    Шойгу додав, що на 2022 рік вже заплановані експедиції спецпризначенців до Кемеровської області та Гірського Алтаю.

    Озвучена міністром оборони РФ інформація підштовхує до щонайменше двох невтішних для Росії висновків.

    По-перше, рівень підготовки російських спецпризначенців настільки поступається рівню аналогічних бойових підрозділів передових держав світу, що єдиним можливим варіантом надолужити згаяне – звернутись за допомогою до вищих сил. Для цього, у оборонному відомстві і вирішили організувати загаде паломництво “місцями сили”.

    По-друге, Російська православна церква продемонструвала настільки низкий кваліфікаційний рівень власного духовенства, що навіть роспатріоти з міноборони вирішили відмовитись від послуг Моспатріархату у сфері духовного окормлення власних спецпризначенців. Натомість, Шойгу вирішив віднайти духівників для еліти російського війська серед людей, які дійсно мають відношення до віри та духовності, а не прикривають рясами, кадилами та панагіями власні бізнес-структури.

    Як можна зрозуміти з повідомлення Шойгу, людей істинної віри вдалось знайти лише серед старообрядців, які проживають у тайзі.

    Що саме стало приводом того, що міноборони РФ відверто продемонструвало власне небажання співпрацювати у таких делікатних питаннях з РПЦ, наразі, не відомо. Можливо, цьому посприяв “феєричний” запуск наприкінці квітня цього року крилатої ракети з фрегату “Маршал Шапошніков”, яка мало не вразила саме ж судно ВМФ РФ, з котрого була запущена.

    Як інформував “Духовний фронт”, у невдачі, яка зробила з російської армії посміховисько, можуть підозрювати духовенство РПЦ, яке неналежним чином виконало освячення сумнозвісного фрегату.

    Найсвіжіше

    Популярне