П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій та Вадим Новинський зібрали харків’ян на “ковід-літургію”

    Предстоятель Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський) 15 травня цього року відвідав Харків. У Благовіщенському кафедральному соборі міста він, за допомогою диякона Вадима Новинського, відслужив літургію.

    “Суспільне” інформує, що богослужіння відбулось у переповненому соборі, при цьому, парафіяни не носили захисні маски.

    “З прямої трансляції заходу на каналі TriolanLive в YouTube видно, як щільно один до одного стоять люди у приміщенні. Майже усі – без захисних масок, у тому числі священнослужителі. У соборі багато літніх людей, діти”, – йдеться у повідомленні.

    Митрополит Онуфрій проводить літургію у Харкові: собор заповнений, люди без масок
    Зображення взято з “Суспільне”

    Серед учасників богослужіння був помічений політик-диякон РПЦвУ Вадим Новинський.

    Митрополит Онуфрій проводить літургію у Харкові: собор заповнений, люди без масок
    Зображення взято з “Суспільне”

    Під час літургії очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) вручив митрополиту Онуфрію (Легкому) церковну нагороду до 50-річчя, яку не зміг передати рік тому.

    Харківський митрополит РПЦвУ Онуфрій (Легкий) подякував за привітання і теж згадав епідемію у своєму слові.

    “І сьогодні, правлячи божественну літургію, ми чули, як ви молитеся за наш народ, за нашу церкву, за Україну, за тих, хто хворіє такою страшною хворобою не тільки в Україні, але й увесь світ”, – сказав архієрей РПЦвУ.

    Чому архієреї РЦПвУ завзято моляться за тих, хто хворіє, але не вимагають від вірян дотримуватись протиепідемічних заходів під час літургії у соборі, чому РПЦвУ вперто ігнорує заклики чиновників всіх рівнів і продовжує збирати людей на “ковід-літургії”, – це питання досі лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне