П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Студенту, що облив фарбою пам’ятник Бандері, дали випробувальний термін

    У Львові Галицький районний суд виніс вирок одному зі студентів, який вчинив акт вандалізму, обливши червоною фарбою пам’ятник провіднику української самостійності Степанові Бандері.

    Як інформує Zaxid.net, вандалові призначили чотири роки ув’язнення, однак звільнили від покарання з випробувальним терміном.ї

    Як повідомляв Духовний Фронт України, 5 лютого 2021 року близько опівночі на вулиці Митрополита Ангеловича у Львові невідомі кинули пляшки з фарбою у пам’ятник Степану Бандері, після чого втекли з місця події.

    Пізніше поліція затримала вандалів, які пошкодили пам’ятник Бандері у Львові.

    «Двох уродженців Хмельниччини, студентів одного із львівських навчальних закладів, віком 19 та 24 роки викрили оперативники управлінь захисту інтересів суспільства і держави, карного розшуку та кримінального аналізу поліції Львівщини» за сприяння СБУ, – йшлося у повідомленні пресслужби поліції.

    У процесі слідства з’ясувалось, що хлопцям заплатили по тисячі гривень за те, щоби вони облили пам’ятник фарбою. Поліція уже знайшла замовника злочину і проти нього ведеться окреме розслідування.

    Він замовив осквернення пам’ятника Бандері через власну ідеологічну неприязнь. Майнову шкоду від дій вандалів оцінили у 7 100 гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне