Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ на прикладі громади в Заболотті показав як РПЦвУ захоплює храми

    Ілюстрацію того, як Московський патріархат захоплює храм громади Православної Церкви України на своїй сторінці у Фейсбуці виклав архієпископ ПЦУ Євстратій (Зоря), навівши за приклад громаду в Заболотті.

    «1. Громада належить до ПЦУ, храм належить громаді ПЦУ, ділянка є у користуванні громади ПЦУ.

    2. На територію вдерлися прихильники Московського Патріархату. Переважно звезені. Контрольовані відомим служителем МП Земляним – фігурантом кримінальних проваджень.

    3. Місцеві представники поліції на підставі того, що прихильники МП спровокували конфлікт і намагалися захопити храм у громади ПЦУ – позбавили ГРОМАДУ права користувати її власним майном та звершувати богослужіння.
    Що дуже схоже на попередню змову.

    Бо коли прихильники МП не мають прав на майно і документів, що доводять це право – вони всіляко намагаються заблокувати храм, щоби ним не могла користуватися громада ПЦУ. В надії, що підкупом, силою, залякуванням чи у якийсь інший беззаконний спосіб вони пізніше зможуть захопити храм у громади ПЦУ», – йдеться на сторінці владики ПЦУ.

    Архієпископ Євстратій зауважив, що особисто зіткнувся з дуже подібними намаганнями місцевого поліціянта тиснути на громаду ПЦУ на Чернігівщині та її священика, щоби перешкодити їм звершувати богослужіння у храмі: «йдіть до клубу», «ми опечатаємо храм». Хоча громада має ВСІ документи, включно з остаточним рішенням Верховного Суду, який відмовив прихильникам МП в позові. А прихильники МП не мають нічого, окрім підтримки місцевого фанатично відданого МП барона та його однодумців.

    «Лише напружена роз‘яснювальна робота із залученням багатьох фахівців з Чернігова й Києва допомогла уникнути конфлікту, а громада мирно молиться у власному храмі», – підсумував речник ПЦУ.

    Нагадаємо,  речник ПЦУ пояснив, що «Вікаріат УПЦ КП в США» не має жодного зв‘язку з із заснованим понад 20 років тому Вікаріатом. Також архієпископ Євстратій впевнений, що вірних РПЦвУ вводять в оману і коли дізнаються справжню назву цієї організації, то покинуть її.

    Найсвіжіше

    Популярне