Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Єгипті стратили монаха, який скоїв вбивство єпископа

    У єгипетській в’язниці Ваді Натурн, що розташована у дельті Нілу, було виконано смертний вирок – монаха Ашійе аль-Макарі (у миру – Ваель Саад Тавадрос) було повішено у відповідності до рішення суду.

    Про це пише “Credo press”, посилаючись на “NewsRu.Com”.

    Повідомляється, що Ваель, який був кліриком коптської церкви, був визнаний винним у вбивстві намісника монастиря святого Макарія єпископа Епіфанія. Під час судового розгляду сторона захисту наполягала, що зізнання обвинуваченого були отримані правоохоронцями у результаті фізичних та психологічних тортур. Однак, суд відкинув аргументи адвокатів.

    При цьому, спільник страченого монах Фалтаусу аль-Макарі (у миру – Раймон Расмі Мансур) також був засуджений до страти, однак згодом суд пом’якшив покарання, замінивши страту 25 роками ув’язнення. Фалтаусу після арешту намагався вкоротити собі віку, однак спроба суїциду виявилась невдалою.

    У повідомленні також нагадують, єпископ Епіфаній був одним з найбільш шанованих архіреїв коптської церкви. 29 липня 2018 року він був знайдений на порозі власної келії із смертельною черепно-мозковою травмою. Для встановлення винних поліція Єгипту провела допит понад 400 монахів та служителів монастиря святого Макарія.

    Найсвіжіше

    Популярне