Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ ще вагаються чи варто освячувати “Сатану”

    Російська православна церква ще не визначилась із відповіддю на питання щодо освячення зброї масового ураження. Таку позицію духовенства озвучив глава Синодального відділу взаємодії з Збройними силами та правоохоронними органами Московської патріархії єпископ Савватій (Загребельний), пише “Credo press”.

    Архієрей зауважив, що це непроста тема, при обговоренні якої потрібно дослухатись до думки всіх сторін, у тому числі – військових.

    Єпископ РПЦ розповів, що військовослужбовці негативно відреагували на думку про небажаність освячення зброї масового ураження. За словами Савватія (Загребельного), російські військовики заявили “якщо зброя – це зло і її не можна освячувати, то ми не будемо вас захищати”.

    Нагадаємо, нині покійний протоєрей РПЦ Дімітрій Смірнов категорично висловлювався “за” освячення ядерної зброї. “Зброя – це спасіння російського народу, його культури та храмів”, – заявляв одіозний священнослужитель.

    Однак, у мережі обговорення даного питання не обійшлось без курйозу. “Освячувати ракету “Сатана” – це угар”, – написав один з користувачів соцмереж.

    Найсвіжіше

    Популярне