Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Всі церкви отримували автокефалію у статусі митрополії, – предстоятель ПЦУ

    Всі нові Помісні автокефальні православні Церкви, які отримували від Вселенського патріархату статус автокефальної (незалежної) церкви, отримували Томос у статусі митрополії, а вже потім отримували статус Патріархату.

    Про це в інтерв’ю для телеканалу “Прямий” розповів предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    «…всі помісні православні церкви, які отримали свого часу автокефалію, вони отримали її свого часу в статусі митрополії. А тільки з часом, через декілька років, а навіть інколи через декілька десятиліть, вони сподобались вищого статусу – Патріархату. І ми неодноразово вже заявляли, що це тільки питання часу», – сказав митрополит.

    Він зауважив, що це можливе, при умові загального об’єднання навколо Помісної Української Автокефальної Церкви з центром у Києві.

    «Коли ми всі православні українці об’єднаємось навколо Києва, нашої духовної столиці, то тоді ми будемо претендувати на патріархат», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    Він також нагадав, що і почесний патріарх Філарет про це неодноразово також говорив на початках. Тому «зараз дивно виглядає, що він (Філарет, – ред.) обрав таку (іншу, – ред.) позицію».

     

    Найсвіжіше

    Популярне