Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Путін, – агресор, який намагається знищити Україну, – митрополит Епіфаній

    Президент Росії Владімір Путі є агресором, який хоче будь-яким шляхом знищити Україну. Переговори з агресором мають бути такі, щоб ми відстояли свої права.

    Про це в інтерв’ю для телеканалу “Прямий” розповів предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    «Путін це – агресор, який намагається будь-яким чином, обманливим шляхом взагалі знищити Україну. І в останні дні ми бачимо, що ті війська, які стоять на кордоні (з Україною, – ред.), провокують ситуацію. Тобто Путін намагається внести такий вірус страху. Тому, що страх має руйнівну силу», – сказав митрополит Епіфаній.

    Він також припустив, що якщо військовим шляхом війну припинити не вдасться, то потрібно вести переговори, але не допускати втрату своїх прав.

    «Потрібно вести переговори, але, щоб ці переговори, привели до того, щоб ми відстояли свої права. Щоб не за рахунок наших прав було подолано те, що зараз відбувається. Хоч ми чули вже, про багато перемир’їв і зараз, ми як Церкви і релігійні організації закликали і закликаємо, до Великоднього перемир’я, бо в останній час бойові дії активізувались на Сході України. Ми маємо справжню війну і ледь не кожного дня ми чуємо звістки про загибель наших військовослужбовців, наших воїнів, які віддають своє життя, заради того, щоб ми мали українську державу».

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ заявив, що масові переходи до ПЦУ відновляться, коли почнуть швидше розглядати звернення парафій. Також він розповів, що всі церкви отримували автокефалію у статусі митрополії.

    Найсвіжіше

    Популярне