П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Литві вважають, що Україна може стати членом НАТО раніше, аніж вступити до ЄС

    Глава комітету з міжнародних справ Сейму Литовської Республіки Жигімантас Павіліоніс вважає, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу (НАТО) раніше, ніж Європейського Союзу. За прогнозом політика, трапиться це максимум через 15 років.

    Таку позицію Павіліоніс висловив в інтерв’ю “Європейській правді”, пише “Українська правда”.

    “Я завжди кажу своїм друзям українцям і грузинам, що до кінця мого життя я хочу це зробити з Україною, Молдовою і Грузією, щоб ви вступили в ЄС, і ми це зробимо. А по НАТО це може бути навіть швидше”, – висловив свою позицію Жигімантас Павіліоніс, який, до слова, курував процес вступу Литви до ЄС.

    При цьому, він пояснив, що вбачає шанс для швидшого вступу України в НАТО у президентстві Джо Байдена.

    “Я просто бачу нинішню реальність. Адміністрація Байдена – це великий шанс для України, який не можна упускати. Треба працювати кожен день, щоб його використовувати. Ви – фронтова лінія між демократією і автократією, яка діє на нерви не тільки вам, не тільки нам, а й багатьом європейським країнам і США”, – сказав Павіліоніс.

    Литовський депутат оптимістично оцінив можливі терміни вступу України до ЄС та НАТО, припустивши, що це відбудеться з високою долею імовірності у найближчі 10-15 років.

    “Відсвяткуємо вашу і нашу перемогу в Києві. Але це буде раніше, ніж через 15 років”, – сказав глава комітету з міжнародних справ Сейму Литви.

    Найсвіжіше

    Популярне