Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Назад у середньовіччя: У Росії вирішили “поховати” науку та виділяють сотні мільйонів рублів на розвиток теології

    Як раніше інформував “Духовний фронт”, Державна дума РФ впевненими кроками веде Росію до цензури, примітивної науки і, звісно ж, репресій. У березні цього року парламентарі прийняли у другому читанні законопроєкт, який ввів суттєві обмеження у процес здійснення просвітницької діяльності.

    Поряд з цим, все більш помітним стає вплив релігії на науку, і, як відзначив кандидат біологічних наук Алєксандр Панчін, це питання полягає виключно у фінансовій площині.

    “На тлі відміни самого масового конкурсу грантів на фундаментальні наукові дослідження, Російський фонд фундаментальних досліджень підтримав 58 грантів з теології. Кожен грант – це 1-2 мільйони рублів на рік строком на 2 роки. У підсумку на теологію виділено 232 мільйони рублів бюджетних коштів”, – охарактеризував трагізм ситуації науковець.

    При цьому, Алєксандр Панчін перерахував кілька тем, які виявились “життєво необхідними” для сучасної російської науки. До переліку таких, які нещадно з’їдять кошти росіян, увійшли: “Хвороба та зцілення в богословсько-антропологічній перспективі”, “Православне осмислення соціалізму: церковний досвід Росії, СРСР і російського зарубіжжя”, “Храм і ландшафт” та інші.

    “Як нещодавно стало відомо, число вчених, які виїхали з Росії, зросло вп’ятеро з 2012 року. Не варто перейматись. Це усілякі там фізики, хіміки та біологи, від яких немає користі. Зате тепер у Росію хвилею нагрянуть теологи. Так переможемо!”, – іронізує науковець.

    Найсвіжіше

    Популярне