Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Філарет тиражує російські фейки та відкрито грає на боці РПЦ – Епіфаній

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що почесний патріарх Філарет відкрито грає на боці Російської православної церкви.

    В інтерв’ю Радіо Свобода митрополит Київський та всієї України наголосив, що заява Філарета у ефірі телеканалу “Україна 24”, про те що предстоятель ПЦУ відмовляється з ним спілкуватися не відповідає дійсності, оскільки сам почесний патріарх відмовився шукати компроміс.

    “Намагання щодо спілкування, щодо налагодження стосунків, знаходження компромісів не було з його боку. Тільки ми бачимо практично кожного тижня множення судових позовів. Колишній патріарх Філарет подав десятки, а може, вже й сотні впродовж цих 2 років судових позовів. Ми не подавали жодного. Ми тільки захищаємося в судах. А з його боку ми бачимо таку руйнівну силу”, – сказав Епіфаній.

    Він додав, що Філарет вже відкрито грає на боці РПЦ.

    “Але якщо ви згадали цю передачу, то коли я побачив скріншоти, він розмовляє на тлі кадрів заходів, які відбувалися в Києво-Печерській лаврі, коли збирали тих, які нібито “постраждали” від “захоплень” храмів. То що ми бачимо? Ми бачимо те, що колишній патріарх Філарет вже відкрито грає на боці РПЦ”, – переконаний Епіфаній.

    Він підкреслив, що колишній патріарх робить відкрито.

    “Він тиражує ті російські фейки щодо Томосу, щодо незалежності ПЦУ. Але це все не відповідає дійсності. В майбутньому ми здобудемо і статус патріархату, і будемо варити миро. Це не важливо. Важливо те, що ми маємо незалежність”, – констатував Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне