П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Представники ВРЦіРО обговорили із главою уряду України карантин на Великдень

    23 квітня 2021 року у відбулася зустріч Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Під час зустрічі було обговорено широке коло питань. Зокрема, мова йшла про відзначення Великодня в умовах карантину, добровільну вакцинацію, капеланство – військове, медичне, пенітенціарне, подолання демографічної кризи, взаємодію держави й релігійної спільноти на місцях після адміністративної реформи тощо.

    Про це повідомляє сайт ВРЦіРО та ПЦУ.

    Глава Уряду зазначив, що згідно з рекомендаціями епідеміологів буде безпечніше для віруючих, якщо богослужіння з нагоди святкування Великодня будуть проведені на відкритому повітрі. При цьому він нагадав про необхідність дотримання дистанції, передбаченої змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236.

    Блаженніший Святослав, Головуючий у ВРЦіРО, нагадав про Звернення ВРЦіРО щодо початку процесу вакцинації від COVID-19 в Україні, в якому наголошується на тому, що “заборони вакцинації в наших канонічних нормах немає, оскільки це питання належить до компетенції фахівців-медиків”. При цьому Рада Церков виступає за те, щоб вакцинація здійснювалася на добровільній основі – без примусу, з можливістю вибору особою тої чи іншої вакцини та була доступною для всіх бажаючих.

    Учасники зустрічі відзначили важливість підтримання регулярності контактів, щоби і надалі ті питання, які виникають, можна було обговорювати й розв’язувати швидко та ефективно. Завдяки ініціативі Прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля за час його очолення Уряду така зустріч з ВРЦіРО відбулася вже вчетверте, що також було підкреслено членами Ради як позитивна ознака.

    Нагадаємо, раніше у ПЦУ просили вірян ставитись до вакцинації відповідально і ретельно. Водночас в Україні офіційно заборонили російську COVID-вакцину.

    Найсвіжіше

    Популярне