П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Виготовлена країною-агресором: В Україні офіційно заборонили російську COVID-вакцину

    В Україні офіційно заборонили реєструвати російської вакцини від коронавірусу. Відповідний указ підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

    Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 8 лютого 2020 року, передає РБК-Україна.

    Згідно з постановою, на території України заборонена реєстрація вакцин та інших лікарських препаратів для профілактики COVID-19, які розроблені і виготовлені країною-агресором.

    “Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розроблення і / або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною радою державою-агресором, забороняється”, – йдеться в постанові.

    Поставка і перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною в рамках механізму COVAX.

    При цьому зазначається, що Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України буде оцінювати користь вакцин і перевіряти матеріалів на їх правдивість при державній реєстрації в Україні під зобов’язання для екстреного медичного застосування.

    Найсвіжіше

    Популярне