П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Я впевнений, що РПЦвУ є та п’ята колона, яка чекає коли прийде Путін і їх усіх визволить, – митрополит ПЦУ

    Російська православна церква в Україні є п’ятою колоною, яка чекає коли прийдуть війська російського президента Владіміра Путіна і визволять їх.

    Про це розповів митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій (Рудюк) в інтерв’ю для Галінфо.

    “В міру того, як Росія піднімає свій голос війни, так і вони напевно очікують визволителя. Я впевнений, що це є та п’ята колона, яка чекає на “благодатний” для них час, коли прийде Путін і їх усіх визволить. Коли Путін каже про “русскоговорящєє насєлєніє”, то має на увазі не лише росіян на Донбасі, а й інші території Україні. Зокрема мова йде і про “обділену” “канонічну” церкву в єдності із московським патріархатом”, – сказав митрополит Димитрій.

    “Нещодавно у Москві з’явилися цікава стаття такого собі Сергейцева, який в Україні в свій час вів вибори Януковича і Яценюка. Він опублікував дуже промовисту статтю, я хотів би, щоб ви її прочитали. Там є такі абсолютно неспівмірні меседжі, яких ми ще не чули раніше. Там іде мова про ДЕНАЦИФІКАЦІЮ України. Такої риторики щодо нашої незалежної держави ще не було. Це і є такі сигнали, що, мовляв, ось почекайте ще трішки, ми прийдемо і вас визволимо. А хто чекає, той ці сигнали зрозумів”, – додав митрополит.

    На запитання, чи не здається, що російська церква в Україні зараз стала більш активною, чим була одразу після отримання Україною Томосу, митрополит відповів: “Я це пов’язую з їх фінансовою підтримкою. Відомий депутат Новинський весь свій капітал спрямовує на підтримку цієї церкви. Не даремно його там вже висвятили ледь не в першого “архидиякона”. Він постійно створює всі ці групи підтримки, дає юридичний супровід там, де відбуваються судові справи. Будують нові храми в тих селах, які вже розділені. У нас вже існує по два православних храми на село. Особливо, зараз це активно почалося на Волині”.

    Нагадаємо, раніше митрополит Димитрій розповів, що Філарет не змирився з тим, що не став главою ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне