Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дніпровська єпархія ПЦУ поповнилась кількома новими монахами

    16 квітня керуючий Дніпропетровською єпархією ПЦУ архієпископ Симеон (Зінкевич)  звершив три чернечі постриги у Свято-Покровському чоловічому монастирі в селі Рубанівське. Чернечий постриг прийняли послушники монастиря.

    «За древньою церковною традицією, під духовною опікою відомого старця, намісника монастиря ігумена Василя (Пишного) іноки тепер будуть мати імена на честь преподобних Ігнатія, Олексія та Сергія Києво-Печерських», – повідомляє сайт Дніпровської єпархії ПЦУ.

    Архієпископ Симеон привітав новопострижених ченців із прийняттям чернецтва. У своєму слові владика зосередив увагу молодих монахів на висоті чернечого служіння та закликав їх свято берегти обітниці, дані Богові. Також архієпископ Дніпровський Симеон привітав намісника монастиря ігумена Василія з цією подією, та побажав допомоги Божої у несенні послуху намісника.

    Варто зазначити, що Свято-Покровський чоловічий монастир Православної Церкви України знаходиться у селі Рубанівське, Васильківського району, Дніпропетровської області. У монастирі невгасимо постійно звершується чернеча молитва, а число братії невпинно зростає. Монастир також приймає паломників із різних куточків України.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Львівська єпархія ПЦУ поповнилась новими ченцями. Також у березні у Чернігівській єпархії ПЦУ був звершений постриг.

    Найсвіжіше

    Популярне