Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Експерти з РПЦвУ бояться, що СБУ взялась за них із новими силами

    Пропагандисти РПЦвУ на Ютуб-каналі в програмі “Дозор” із сумом констатували, що Служба Безпеки України знову зацікавилась Московським патріархатом в Україні.

    Такі висновки експерти РПЦвУ зробили на основі нещодавніх заяв екснардепа ВО “Свобода” Ігоря Мірошніченка, який закликав вигнати служителів цієї організації із України і “почистити монастирі”.

    У РПЦвУ із страхом згадали і президентство Петра Порошенка: “Ці місяці запам’яталися викликами на допити в СБУ православних священників Рівненської області, звинуваченнями духовенства і віруючих за сфабрикованими справами. Спробами залякування і участю оперативників спецслужб у відвертій антицерковній пропаганді”.

    Експерт Московського патріархату заявив, що відбувається новий виток “гонінь” на РПЦвУ від правоохоронців та спецслужб.

    Проросійська діяльність РПЦвУ

    Варто зазначити, що впродовж свого існування РПЦвУ веде проросійську діяльність. Нещодавно вони виступили проти закону, який припинятиме діяльність церков, що загрожують суверенітету України.

    Їхній глава патріарх Кіріл заперечив агресію РФ проти України і виступив на засіданні Міноборони РФ. Попри таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла очільник РПЦвУ Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати за ворогів терористів із так званих «Л/ДНР», а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам», а також прапори на військові кораблі ЗС РФ в окупованому Севастополі. Священники «УПЦ МП» в Криму навіть благословляли на бойові завдання російських моряків, а намісник Святогірської лаври вважає, що війну почала Україна.

    Згідно із низкою резолюцій та інших офіційних документів ООН, ОБСЄ, Ради Європи, Євросоюзу, інших міжнародних та українських інституцій, Російська Федерація продовжує залишатися державою-окупантом щодо України. Водночас священники московського патріархату і в тому числі РПЦвУ продовжують надавати всебічну підтримку російським окупаційним силам в Криму і ОРДЛО, освячуючи бойову техніку і відпрацьовуючи оптимальну схему служіння священників на бойових позиціях росіян, а також на військових навчаннях “Кавказ 2020”

    Найсвіжіше

    Популярне