П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри мільйонні статки Кіріла, єрарх РПЦ попросив священників не мати дорогих речей

    Попри мільйонні статки очільника РПЦ патріарха Кіріла (Гундяєва), голова Відділу Зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) закликав священників Московського патріархату не мати дорогих речей, а якщо вони є, то не фотографуватись із ними і не викладати фото в соціальні мережі.

    Про це він розповів у передачі на федеральному телеканалі РФ “Россія 24”, передає офіційний сайт Московського патріархату.

    «Я б рекомендував священникам, якщо у них є якісь дорогі речі, не хизуватися цими речами, не виставляти їх напоказ і вже у всякому разі не фотографуватися в Інстаграмі, Фейсбуці або інших соціальних мережах в цих дорогих речах», – сказав митрополит РПЦ.

    Він додав, що найкраще буде, коли у священників взагалі не буде дорогих речей, адже тоді вони точно їх не носитимуть і не фотографуватимуться в них.

    «Якщо говорити в цілому про те, як одягаються священники, то ті, які носять цивільний одяг, на мій погляд, повинні бути одягнені скромно, щоб не викликати спокуси, тому що дуже багато людей дивляться не на внутрішнє, а на зовнішнє. Вони за зовнішнім виглядом судять про те, що це за священник, який у нього добробут. На жаль, в наш час на священників дивляться з цієї точки зору часом дуже упереджено», – констатував Алфєєв.

    Сам він запевнив, що одягається скромно і носить речі не дорогих брендів, а зручний одяг, що шиється в спеціальних майстернях.

    «У торгових центрах в пошуках одягу Ви мене не зустрінете – я ношу ось такий одяг, вона шиється в спеціальних майстернях. Там немає брендів, є просто хороші або погані кравці. Якщо вдається знайти хорошого кравця, то це означає, що одяг буде зручним, буде добре сидіти, нічого не буде м’ятися. А якщо кравець невдалий, то і одяг буде невдалою, комірець буде стискати або ще щось буде не відповідати стандартам в цьому одязі», – сказав митрополит РПЦ Іларіон.

    Нагадаємо, очільник Московського патріархату Кіріл (Гундяєв) неодноразово потрапляв під пильне око журналістів, які знаходили в нього дорогі речі. У березні 2021 року журналісти заявили, що Кіріло володіє дачею на суму 288 мільйонів доларів (22 мільярди рублів)

    74-річний патріарх Кіріл (він же Владімір Гундяєв ) завжди любив жити розкішним і красивим життям. Тільки ось визнавати цього ніколи не хотів. Наприклад він заявив, що всі новини про його багатство, що публікуються в ЗМІ – брехня.

    «Коли ви читаєте найжахливіші речі про патріарха, про архієреїв, священиків, пам’ятайте, що там навіть краплі правди зазвичай не буває, але все це спрямовано на те, щоб тих, хто правду Божу проголошує, скомпрометувати так, щоб народ перестав їх слухати і довіряти», – невдоволено відповів Кіріл.

    Автопарк у патріарха РПЦ також значний. Він не тільки не обмежує себе однією машиною, скуповуючи різні елітні позашляховики, а й робить це з особливим розмахом. Наприклад, йому належить Mercedes-Benz S-Class Pullman вартістю понад 500 тисяч доларів. Також в його автопарку є більш скромний Toyota Land Cruiser (вартість понад 4 млн рублів) і кадилак Escalade в такий же ціновій категорії. Патріарх російської церкви також володіє лімузином та радянською машиною «Перемога» вартістю майже 2 млн рублів.

    Дача Кіріла за 22 мільярди рублів

    Найсвіжіше

    Популярне