Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ закликають Путіна висловитися про «зовнішньополітичні загрози»

    У РПЦ вважають, що зміни в США не вселяють оптимізму, і розраховують, що президент РФ Владімір Путін у посланні до Федеральних зборів висловиться із зовнішньополітичних загроз, заявив очільник Відділу зовнішньоцерковних зносин РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

    Пряма трансляція послання президента країни-агресора Федеральним зборам відбудеться 21 квітня, передають РИА Новости.

    Єрарх Моспатріархату зазначив, що оскільки щороку послання Владіміра Путіна визначає вектор розвитку Росії на наступний рік, то в ньому буде приділено увагу тому, як зараз живуть росіяни і заходам для поліпшення їх матеріального становища.

    «Думаю, також в посланні буде приділено увагу і зовнішньополітичній ситуації, яка за минулий рік не стала кращою, а в чомусь вона погіршилася, і ті зміни, які відбулися, наприклад, в США. Вони не вселяють оптимізму», – вважає митрополит Іларіон.

    Він вважає, що Путін у посланні зверне увагу на зовнішньополітичні питання.

    «В цілому міжнародна ситуація і та напруга, яка продовжує зростати між, з одного боку, Росією, з іншого боку, західним світом, я сподіваюся, що цьому також буде приділено увагу в посланні президента (РФ, – ред.)», – сказав митрополит РПЦ.

    Нагадаємо, попри торішній крах у РПЦ знову сподіваються на Амманський формат. Також Іларіон (Алфеєв) заявив, що «захоплення храмів РПЦвУ припинилось» при Зеленському.

    Найсвіжіше

    Популярне