П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Московську єпархію очолить колишній очільник Білоруського екзархату РПЦ

    Синод РПЦ ухвалив низку рішень, серед яких розділення єпархії Московської області на частини та низку ротацій єпископату Московського патріархату.

    Як повідомляється на сайті РПЦ, вирішено, щоб митрополита Єкатеринодарського і Кубанського Павла (Пономарьова) призначити Преосвященним Крутицьким і Коломенським, Патріаршим намісником новоствореної Московської митрополії. Пономарьова також звільнили від управління Єкатеринодарською і Кубанською єпархією.

    Нагадаємо, митрополит Павєл був очільником Білоруського екзархату, коли в Білорусії почались масові заворушення після виборів президента. Причиною своєї ротації на Кубань, митрополит Павєл не виключав політичний чинник.

    У ПЦУ впевнені, що заміна відбулась через страх Москви, що Білоруський екзархат здобуде автокефалію.

    Нагадаємо, що минулого року синод РПЦ призначив Павла (Пономарьова) митрополитом Катеринодарським і Кубанським, главою Кубанської митрополії. У той самий час, Патріаршим екзархом всієї Білорусі (очільником Білоруського екзархату Московського патріархату) Синод РПЦ призначив єпископа Борисівського і Мар’їнгорського Веніаміна (Тупеко).

    Найсвіжіше

    Популярне