Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ пояснив чому так звана «УПЦ МП» залежить від РПЦ

    Священник ПЦУ Віктор Мартиненко пояснив чому так звана «УПЦ МП» є частиною РПЦ і виконує постанови Московського синоду. Він звернув увагу на журнал №25 у якому священника РПЦвУ із Хмельницької області направляють в Іспанію, на парафію РПЦ.

    «Зверну увагу братів (РПЦвУ, – ред.), що ображаються, коли їх називають РПЦвУ, на п. 3 25-го журналу: “Протоиерея Николая Ефимчука, заштатного клирика Хмельницкой епархии, направить в распоряжение управляющего Испано-Португальской епархией.”», – написав священник ПЦУ в Фейсбуці.

    «З цього журналу випливає, що в Російській Церкві поряд з “Кокшетаусской” і “Бузулукской” є “Хмельницькая” єпархія. І її належність до якоїсь УПЦ жодним словом не згадується», – пояснив отець Віктор.

    У зв’язку з цим він іронічно запропонував «зібрати пару коробок підписів і відправити в Чистий провулок, протестуючи проти такого дискримінаційного формулювання».

    «Спікери “УПЦ” мали б зателефонувати своєму патріарху (Московському, – ред.) і розказати йому про свою незалежність і самокерованість, як вони це розповідають своїм парафіянам», – підкреслив він.

    Священник ПЦУ також зазначив, що у Москві засудили участь архієпископа Євстратія у хіротонії митрополита Вселенського патріархату, але не зреагували на участь іншого єпископа ПЦУ Матфея, який також брав участь у аналогічній хіротонії єпископа Михаїла Команського.

    «Тут одне з двох: або наші брати не сумніваються у канонічній гідності єпископа Матфея, або хлопці з ОВЦС (Відділ зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ, – ред.) попередню хіротонію просто, як каже зараз молодь, провтикали», – підсумував отець Віктор.

    Скріншот: Віктор Мартиненко

    Найсвіжіше

    Популярне