Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ поширює тези роспропаганди і намагається втримати людей в орбіті країни-агресора – Цибульська

    Очільниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська заявила, що Московський патріархат поширює тези російської пропаганди і є великим проєктом з поширення «русского міра». Також це потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України.

    Про це очільниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська заявила в інтерв’ю Укрінформу, передає detector.media.

    «Я переконана, що Московський патріархат – це такий великий проєкт з поширення “русского мира”, потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України. Про це треба говорити», – сказала вона.

    Цибульська додала, що Московський патріархат поширює тези російської пропаганди.

    «Московський патріархат поширює тези російської пропаганди. Його основне завдання – втримати якомога більше людей в інформаційній, культурній, політичній орбіті країни-агресора. І ці завдання ніяк не збігаються з рухом сучасної України», – підкреслила Цибульська.

    Вона також погодилась із твердженням, що є кілька цікавих досліджень по впливах  єрархії Московського патріархату.

    Нагадаємо, Російська православна Церква представлена в Україні своєю частиною, яка має назву Українська православна церква (Московського патріархату), або РПЦ в Україні. До 2014 року РПЦ в Україні не соромилась вказувати у своїй назві приналежність до Московського патріархату, але після початку російсько-української війни ця приставка почала зникати із табличок храмів на підконтрольній Україні території. На окупованих територіях (ОРДЛО і Крим) — навпаки. Згадку про Україну прибрали і залишили лише Московський патріархат.

    Після надання у 2019 році автокефалії Київській митрополії у складі Константинопольського патріархату, Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що з канонічної точки зору УПЦ (МП) в Україні більше не існує. Також у Константинополі вже не вважають митрополита Онуфрія «митрополитом Київським». Патріарх Варфоломій вважає єдиною канонічною автокефальною церквою на території України Православну церкву України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

    РПЦ та УПЦ МП не визнають відповідне рішення Константинопольського патріархату.

    За часів п’ятого президента Петра Порошенка в Україні на законодавчому рівні намагалися перейменувати УПЦ (МП) на РПЦ в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне