П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Боже, бережи Україну від московських чортів» – блогер про РПЦ в Україні

    Блогер Олег Шарп розповів, як вірянка Моспатріархату принесла диск із пропагандою «русского міра» такої сили, що ZiK, NewsOne та 112 просто відпочивають. Через це він просить Бога вберегти Україну від РПЦвУ, яких він назвав найстрашнішою п’ятою колоною в Україні.

    «Знаєте, яка найстрашніша п`ята колона наразі в Україні? Не Медведчук і не Добкін. Це Гундяєвська церква, яка поки мовчить, поки “внє політікі”, але, як тільки розпочнеться щось гаряче, вдарить у спину» – написав на своїй сторінці у Фейсбуці блогер Олег Шарп.

    Він пояснив, що нещодавно знайома, затята прибічниця РПЦвУ, яка завжди мала патріотичні погляди, принесла йому CD-диск. «Каже, батюшка дав – подивись, там дуже все правильно говорять».

    «Дивлюсь… Щось на кшталт проповіді з картинками. Давно не бачив такої кремлівської лабуди під солодким ялином. Там і про “єдиний народ”, і про необхідність протистояння Заходу, який “йде на руську православну землю на вимогу Антихриста”. І про “нічого нам ділити”, і Московська церква – єдина свята. І треба покоритися Великій Русі, бо вона – мати Малої Русі. І що Росія нам не ворог, а “богоугодний вчитель”. ZiK, NewsOne та 112 просто відпочивають!», – зауважив блогер.

    За його словами ці компакт-диски почали роздавати прихожанам точнісінько тоді, коли розпочалося посилене перекидання російських військ до нашого кордону. «Мало того, батюшка (не здивуюсь, якщо під рясою він має сині погони) просить розповсюджувати цю інформацію з метою… “запобігання війни”».

    Водночас Олег написав, що не є релігійною людиною, але поважає почуття віруючих. Проте, він дуже добре пам`ятає приклад Святогорської лаври, де з самого початку війни ховалися терористи і боєприпаси.

    «Так що все це не випадково співпало за часом – і фільм Медведчука “Паломниця”, і поява агітаційних матеріалів у попів РПЦ, і білборди у Києві, з яких Онуфрій закликає до “примирення”. Все це – важливі елементи гібридної війни, яку веде проти нас Московія. Де її церква – той ніж у спину, який поки ховається під рясою, але може бути використаний у будь-який момент», – зауважив блогер.

    Також блогер констатував, що в Україні «дуже багато розповідають про незалежність церков і радять не лізти у церковні справи. Але якщо ви згадаєте, яку роль грає російська церква у просуванні ідей “русского міра” в інтерпретації путінського режиму, її діяльність вже не здаватиметься вам настільки “незалежною”».

    «Ми зараз на порозі великої війни – і це не жарт. В нашу армію я вірю – Путіну мало не здаватиметься. Проте, найбільше боюсь удару в спину від тих, хто робить вигляд, що живе за законами Божими, а насправді несе у голови українців сміття кремлівського великодержавного шовінізму. Боже, бережи Україну від московських чортів», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне