П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    МОЗ веде “важкий діалог” з церквами щодо святкування Великодня

    Зараз для церков і храмів уже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в “жовтій” або “червоної” зони. Але священнослужителі напевно буду просити пом’якшити обмеження на період Великодня, що припадає цього року на 2 травня.

    У питанні проведення великодніх свят належить знайти найоптимальніше і компромісне рішення, повідомив в коментарі РБК-Україна головний санітраний лікар України Віктор Ляшко.

    Зараз для церков і храмів уже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в “жовтій” або “червоної” зони. Але священнослужителі напевно буду просити пом’якшити обмеження на період Великодня, каже головний санлікар.

    “Ми хочемо, щоб хтось був в храмі, але з дотриманням усіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був в минулому році”, – сказав Ляшко.

    За словами санлікаря, закривати храми на Великдень влада поки не планують. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня. Для цього йдуть переговори з релігійними організаціями та лідерами. Але, як вважає Ляшко, це буде “важкий діалог”.

    Найсвіжіше

    Популярне