Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Мешканці Чернігівщини підбадьорили гвардійців, які несуть службу на Луганщині, подарунками

    Вирощена власноруч картопля, морква, шкарпетки, книги, засоби гігієни, солодощі та слоїки з консервацією. Все це дбайливо зібрали, спакували та передали нацгвардійцям та танкістам мешканці Чернігівщини.

    «Як збирали? Усім миром потрошку: щось з волонтерського центру, щось по церковній лінії з села Ковпита. Бабусі, дідусі зносили. У багатьох хлопці на війні, у кого відвоювали, у кого й загиблі є. Люди від щирого серця несли, те що сплели, купили, зібрали, зробили та заробили», – поділився мешканець села Ковпита Дмитро. Він та його дружина Наталя привезли допомогу не лише гвардійцям, але й танкістам.

    Світлина: Східне оперативно-територіальне об’єднання НГУ/фейсбук

    «Частину допомоги зібрали у селі Ковпита Чернігівського району парафіяни храму Покрови Божої Матері Православної церкви України. Унікальне село тим, що воно дало 78 учасників бойових дій на сході України. Поряд розташоване селище Гончарівське [там знаходиться 242-й загальновійськовий полігон – прим. авт.], тому тут майже всі чоловіки – танкісти. Вони не з чуток знають про потреби українських воїнів. Дуже патріотичне, партизанське село. Також до збору допомоги долучились прихожани Козацького кафедрального собору святої великомучениці Катерини, який належить Православної церкви України. Крім того, долучився волонтерський центр на ремзаводі. Одна частина допомоги йде гвардійцям, інша – танкістам Збройних сил України», – пояснив військовий капелан угруповання НГУ в ОТУ «Північ» отець Євген Орда

    Зібрана допомога буде передана військовослужбовцям, які несуть службу на взводних опорних пунктах Луганщини.

    Пресслужба Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України

    Найсвіжіше

    Популярне