П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін підписав закон про перепідготовку священників, які навчались за кордоном

    У Росії почали боятись священників, що навчались закордоном. Тепер російські священнослужителі, які здобули богословську освіту за межами Російської Федерації, не зможуть служити в церквах РПЦ, навчати або займатися місіонерською діяльністю в Росії, якщо вони не пройдуть переатестацію.

    Відповідний закон 5 квітня підписав президент РФ Владімір Путін. Документ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає видання РФ “Парламентская газета“.

    Відповідно до закону, священнослужителі і релігійний персонал що пройшли профільне навчання в зарубіжних освітніх центрах до початку богослужіння, здійснення обрядів або здійснення місіонерської та викладацької діяльності в Росії повинні пройти переатестацію в російських духовних освітніх організаціях вищої освіти відповідної конфесійної приналежності. У разі якщо у конфесії немає таких установ, пройти навчання можна буде в федеральних вузах, перелік яких затвердить Міністерство освіти та науки Росії.

    Закон вступить в силу після закінчення 180 днів після офіційного опублікування.

    Нагадаємо, Владімір Путін особисто контролював діяльність українського нардепа Деркача. Також президент Литви, як і лідер США Джо Байден, вважає Владіміра Путіна вбивцею.

    Найсвіжіше

    Популярне