П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Держдеп США занепокоєний порушенням прав людини в Абхазії

    Державний департамент США у своїй доповіді про права людини за 2020 рік звернув увагу на окуповані регіони Грузії і занепокоєний тим, що духовенству Грузинської православної церкви заборонено в’їжджати на окуповану територію Абхазії.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com з посиланням на 1tv.ge. Документ описує та оцінює складну ситуацію в окупованій Абхазії та Цхінвалі в Грузії.

    «Серед значних проблем прав людини в регіонах були: незаконне вбивство, в тому числі в Південній Осетії; незаконні затримання; обмеження пересування, особливо етнічних грузинів; обмеження голосування чи іншої участі у політичному процесі; та обмеження можливості етнічних грузинів володіти власністю або реєструвати бізнес. Хоча офіційної інформації про права людини та гуманітарну ситуацію в Південній Осетії було мало, фактична влада відмовила більшості етнічних грузинів, вигнаних конфліктом 2008 року, повернутися до своїх домівок у Південній Осетії. Фактичні органи влади не дозволили більшості міжнародних організацій регулярно отримувати доступ до Південної Осетії для надання гуманітарної допомоги. Російська «прикордонність» адміністративних кордонів зросла, ще більше обмежуючи рух та відокремлюючи жителів від їхніх громад та засобів до існування. Російська та фактична влада обох регіонів безкарно вчинили зловживання », – йдеться у повідомленні.

    Згідно з повідомленням, фактична влада та російські окупаційні війська обмежували свободу пересування в Абхазії та Південній Осетії.

    «Фактична влада та російські сили на окупованих Росією територіях обмежили рух місцевого населення через адміністративні кордони. Хоча вони продемонстрували певну гнучкість щодо подорожей для медичного обслуговування, пенсійних служб, релігійних служб та освіти, протягом декількох випадків протягом року фактичні органи влади перешкоджали доступу жителів окупованих територій до адміністративної території Тбілісі», – йдеться у повідомленні.

    У звіті сказано, що міжнародні організації обмежені можливістю діяти в окупованих регіонах. Духовенству Грузинської православної церкви заборонено в’їзд на окуповану територію Абхазії.

    Нагадаємо у Грузинській Церкві нагадали, що Абхазія — їхня територія. Водночас РПЦ благословляє російські війська на окупованій ними території Грузії.

    Найсвіжіше

    Популярне