Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    ДБР порушило кримінальну справу проти Медведчука та Козака за підозрою у державній зраді, – нардеп Гончаренко

    Співробітники Державного бюро розслідувань України проводять слідчі дії у рамках кримінального провадження за фактом можливого вчинення лідером партії “ОПЗЖ”, кумом Владіміра Путіна Віктором Медведчуком та нардепом Тарасом Козаком державної зради.

    Про це повідомив народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі, пише “Ракурс”.

    “ДБР відкрила кримінальне провадження про державну зраду Медведчука і Козака. Таку інформацію я отримав від Офісу генпрокурора у відповідь на мою заяву про вчинення дій Медведчуком і Козаком, які підпадають під ст. 111 (державна зрада) ККУ. Мою заяву долучили до матеріалів кримінального провадження, яке уже ведеться Державним бюро розслідувань”, – розповів Гончаренко і оприлюднив фотокопію отриманого ним листа від ОГП.

    Документ: Олексій Гончаренко у Facebook
    Зображення: Олексій Гончаренко у Facebook

    Нардеп від “ЄС” зауважив, що його заява стосувалась висловлювань Віктора Медведчука в інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу RT. Там кум Путіна коментував питання, які стосувалися запровадження санкцій РНБО щодо Козака, а також анулювання ліцензій “112”, “ZIK” та “NewsOne”. Гончаренко звернув увагу, що тоді Медведчук допустив низку висловлювань, які можна трактувати як державну зраду.

    Нагадаємо, 30 березня 2021 року слідчі СБУ провели 20 обшуків у керівництва і представників Громадської організації “Український вибір”, засновником та лідером якої є кум Владіміра Путіна, нардеп Віктор Медведчук. Відомо, що члени вказаної ГО  протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення незаконного референдуму 16.03.2014 року.

    Найсвіжіше

    Популярне