Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У 10 регіонах України СБУ провела обшуки у представництвах ГО Медведчука

    30 березня 2021 року слідчі Служби безпеки України провели 20 обшуків у керівництва і представників Громадської організації “Український вибір”, засновником та лідером якої є кум Владіміра Путіна, нардеп Віктор Медведчук.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства.

    “Слідчі дії відбувались у понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи”, – йдеться в публікації.

    Фото: пресслужба СБУ

    Правоохоронці нагадують, досудовим слідством встановлено, що члени ГО “Всеукраїнський громадський рух “Український вибір” під час окупації півострова Крим та після неї активно підтримували і підтримують незаконно створені органи влади. Вони стали членами виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування (НЗФ) “Самооборона Криму”.

    Фото: пресслужба СБУ

    Учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення незаконного референдуму 16.03.2014 року.

    Триває досудове слідство.

    Найсвіжіше

    Популярне