П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив з нардепами проєкт закону про Службу військового капеланства

    1 квітня Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександром Завітневичем, секретарем цього Комітету Романом Костенком та головою підкомітету з питань зв’язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном Святославом Юрашем і обговорив проєкт Закону про Службу військового капеланства (№4626).

    Про це повідомляє офіційна сторінка ПЦУ

    У зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    У підсумку було зазначено, що вказаний законопроєкт є важливою ланкою на шляху розвитку і посилення українського війська, а служіння капеланів вкрай необхідне, особливо у час бойових дій на Сході України у протистоянні російській агресії. Адже капелани покликані не просто задовольняти релігійні потреби військовослужбовців, а в першу чергу допомагати їм у виконанні військового обов’язку із захисту Батьківщини.

    Предстоятель подякував парламентарям за якісну підготовчу роботу та побажав успіху в прийнятті законопроєкту.

    Нагадаємо, раніше гуманітарний комітет Ради рекомендував парламенту прийняти законопроект про військових капеланів. Також комітет нацбезпеки розкрив деталі закону про капеланство. У РПЦвУ заявили, що законопроєкт про капеланство ігнорує права вірян моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне