Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Комітет нацбезпеки розкрив деталі закону про капеланство

    Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич розкрив деталі нового законопроєкту про про Службу військового капеланства (реєстр. № 4626).

    Посадовець пояснив, що на державному рівні запроваджується Служба військового капеланства і визначається її структура, підпорядкування та чисельність.

    «Служба військового капеланства утворюється як самостійний структурний підрозділ у складі військових формувань (ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби тощо). Вона підпорядковуватиметься безпосередньо командуванню військової частини. Чисельність Служби військового капеланства не може бути меншою ніж 0,2% чисельності відповідного військового формування», – появснили в Раді нацбезпеки.

    Завітневич підкреслив, що за результатами розгляду цих законопроектів ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України у першому читанні прийняти їх за основу.

    Крім того, комітет розглянув проект Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації (реєстр. № 3057) та проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування (реєстр. № 4210).

    Найсвіжіше

    Популярне