Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У РФ порушили кримінальну справу за фактом незаконної вирубки одного дерева на території Середньоуральського монастиря РПЦ

    Відділ боротьби з організованою злочинністю та Відділ боротьби з екстремізмом Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації звітували про результати спільної перевірки діяльності Середньоуральського монастиря Російської православної церкви. Нагадаємо, контроль над вказаною обителлю протягом тривалого часу утримував позбавлений сану, відлучений від церкви і арештований екс-схиігумен Сєргій Романов.

    “Credo press” інформує, що на підставі отриманих даних правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом незаконної вирубки одного дерева на території монастиря, про що було написано на сторінці телеграм-каналу “Защіта отця Сєргія”.

    Прихильники скандально відомого Сєргія Романова вважають, що справу порушили навмисно, щоб мати юридичні підстави для призначення нових обшуків у Середньоуральському монастирі. Більш того, наявне кримінальне провадження дає підстави слідчим отримати дозвіл на прослуховування і запис розмов через мобільний зв’язок насельників та відвідувачів обителі.

    Поряд з тим, російські органи правопорядку анонсували перевірку дотримання прав, свобод, законних інтересів неповнолітніх, санітарно-епідеміологічних норм, яка буде виконуватись на території та у приміщеннях Середньоуральського монастиря, і буде тривати один місяць.

    Найсвіжіше

    Популярне