Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    За антиукраїнську пропаганду минулого року до кримінальної відповідальності притягнуто 40 осіб

    У 2020 році за матеріалами Служби безпеки України було притягнено до кримінальної відповідальності 40 осіб, які розповсюджували деструктивну антиукраїнську пропаганду та здійснювали підривну діяльність в інформаційній сфері.

    Таку інформацію розповів начальник управління Департаменту кібербезпеки (ДКІБ) СБУ Ілля Вітюк в інтерв’ю “Цензор.нет”, пише “delo.ua”.

    “Протягом 2020 року Службою безпеки України порушено понад 50 кримінальних проваджень за різними статтями Кримінального кодексу України, 40 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності за поширення деструктивної антиукраїнської пропаганди та підривної діяльності в інформаційній сфері, 158 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в’їзд в Україну”, – зауважив очільник ДКІБ СБУ.

    Він додав, що до такої діяльності залучаються лідери громадської думки, різноманітні експерти, та СБУ тримає їх “у полі зору”. Задача таких осіб полягає в інтерпретації фактів та подій у вигідному для агресора ракурсі. Такі експерти висловлюються досить обережно, щоб не потрапити під дію Кримінального кодексу.

    “Ворожа пропаганда маскується під свободу слова, альтернативну точку зору або політичну агітацію під час виборів”, – підкреслив Ілля Вітюк.

    Нагадаємо, під час Всеукраїнського форуму “Україна 30” Ілля Вітюк звітував, що за 2020 рік фахівці СБУ заблокували понад 2,5 тисячі спільнот у соцмережах з мільйонною аудиторією та понад 20 бот-мереж потужністю більше ніж 60 тисяч акантів; нейтралізували понад 600 кіберінцидентів та кібератак на інформаційні ресурси органів державної влади; припинили діяльність 20 хакерських угруповань, причетних до таких атак.

    Найсвіжіше

    Популярне