Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    11 ченців Чкондідської єпархії Грузинського патріархату відлучені від причастя

    Митрополит Чкондідського Стефан (Грузинський патріархат) заборонив одинадцяти монахам своєї єпархії, які виступали на підтримку колишнього митрополита Чкондідського Петра, приступати до таїнства причастя.

    Як повідомляє 30 березня «Грузія Online», серед відлучених – монахи Василь (Гвілава), Амвросій (Схулухія), Давид (Хелая), Марк (Цулая), Михайло (Джалагонія), черниця Сусанна (Болквадзе) та інші.

    Згідно з розпорядженням митрополита, від причастя відлучені також всі, хто «брав участь у нападі на резиденцію митрополита Чкондідського і чинив кривду священника».

    Скасування відлучення, як йдеться в документі, можливе тільки на основі письмового покаяння перерахованих в указі ченців.

    Монахиня Сусанна (Болквадзе) також знята з посади настоятельки монастиря святої Ніни в Мартвілі, який вона нібито «самовільно привласнила» собі. Монахиня відмовлялася поминати в монастирі Грузинського патріарха Ілію II.

    Попередній митрополит Чкондідського Петро (Цаава) був звільнений від управління єпархією «за неодноразову образу» патріарха і Священного Синоду, членів якого він звинувачував у тяжких моральних гріхах і канонічних порушеннях.

    Найсвіжіше

    Популярне