П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Грузії відбулась бійка між духовенством та вірянами: є постраждалі

    Близько десяти людей постраждали під час конфлікту, що розгорівся в Чкондідській єпархії в грузинському Мартвілі. Приводом для розбіжностей стало рішення щойно призначеного в єпархію митрополита Чкондідського Стефана заборонити проводити богослужіння двом місцевим священнослужителям.

    Про це повідомляє www.apsny.ge та Фокус.уа

    8 березня у Чкондідській єпархії між незадоволеними духовними особами та єрархом Грузинської ПЦ Стефаном проходила зустріч. На ній були і два диякони ГПЦ, яким раніше владика заборонив участь в священнослужінні. Парафіяни, які зібралися на вулиці біля резиденції, хотіли увійти в кімнату, де проходила зустріч. Представники єпархії не дозволяли їм цього зробити. Під час бійки звалились поруччя балкона і близько 10 осіб впали з другого поверху.

    Постраждали кілька представників медіа. Одного журналіста, перевезли пізно вночі в Тбілісі. Черговий лікар Мартвільской лікарні Леван Кобаладзе, у нього перелом четвертого поперекового хребця і потрібне лікування в спеціалізованій клініці. Водночас у обох інших постраждалих представників ЗМІ струсу мозку. У журналіста «ТВ Пірвелі» Папуна Шушанна перелом щиколотки. Що стосується ще чотирьох представників ЗМІ, то один з них, оператор «Руставі-2», отримав травму плеча. У трьох операторів струсу мозку, забої та подряпини.

    МВС почало розслідування інциденту в єпархії.

    Владика Стефан вже кілька місяців керує Чкондідською єпархією. 7 березня митрополит Чкондідського Стефан (Каліаджішвілі) заборонив брати участь у священнослужінні двом дияконам єпархії – Костянтину Габісонії і Петру Гудушаурі.

    Найсвіжіше

    Популярне