Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Володимир Зеленский без проблем може віддати наказ про наступ на Донбасі, – генерал Хомчак

    Президент України Володимир Зеленський здатний віддати наказ про наступ на Донбасі. Таку позицію окреслив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час інтерв’ю головній редакторці інтернет-видання “Гордон” Олесі Бацман. Водночас, він наполягає, що перед тим, як прийняти таке рішення необхідно прораховувати всі можливі наслідки.

    Хомчак зазначив, що під час наступу на Донбас є ризики загибелі великої кількості людей серед місцевого цивільного населення
    Руслан Хомчак. Фото: Ростислав Гордон / gordonua.com

    “У Верховного головнокомандувача проблем дати команду чи прийняти рішення немає. Просто треба прораховувати всі наслідки потім, сили і можливості, резерви, готовність сьогодні держави до цього”, – підкреслив він.

    На думку Хомчака, перше, що потрібно пам’ятати – це ризик загибелі великої кількості людей серед місцевого цивільного населення.

    “Тому що якщо ми сьогодні йдемо наступати, ми розуміємо, що таке Донецьк, – це багатомільйонне місто. Але це ж українці, це ж люди. Міжнародне гуманітарне право що скаже?”, – поділився роздумами генерал.

    Він також нагадав, що в 2014 році наступу українських сил завадила Російська Федерація, яка завела на територію українського Донбасу власні Збройні сили.

    “Оцінивши ці всі чинники, ці ризики… Хто проти нас піде? Якщо ми будемо сьогодні воювати з тими, хто там є, – звичайно, у нас є дуже багато шансів досягти мети. Але ми розуміємо, що проти нас стане… Ми це бачили у 2014 році”, – додав він.

    Найсвіжіше

    Популярне