Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У ЗМІ розповіли, хто із «Слуг народу» є лояльниv до РПЦвУ

    Видання «НВ» розповіло, хто із партії «Слуга народу» є «воцерковленими» вірянами РПЦвУ, беруть активну участь в житті цієї релігійної організації і одночасно опозиційно налаштовані до ідеології центризму «слуг народу».

    Їх неформальним «лідером» був Сергій Трофімов, колишній перший заступник голови ОП, а до того — виконавчий продюсер Студії Кварталу 95 Зеленського. До звільнення з Банкової він проводив служби в якості паламаря (прислужника в церкві) і був близький до Вадима Новинського, бізнес-партнера Ріната Ахметова і мецената РПЦ в Україні.

    Саме Трофімов, за даними «НВ» , ще під час президентських виборів рекомендував керівництву ЗеКоманди на пост глави її чернігівської організації та довіреної особи Зеленського в Чернігові Павла Халімона. Пізніше той став народним депутатом від СН. І одним з «ідеологічних розкольників».

    Халімон — агробізнесмен і прихожанин РПЦвУ. Соцмережі глави чернігівського осередку рясніють іконами і біблійними історіями.

    Відкриту релігійність демонструє також найближчий соратник Халімона в парламенті – депутат СН Артем Культенко. Зараз йому 37 років, а п’ять років тому він вступив до Київської духовної семінарії Московського патріархату.

    Халімон підтримав постанову про визнання Революції гідності історичною подією, а ось Культенко був відсутній. На голосуванні щодо засудження геноциду кримських татар був відсутній перший з них, а другий — підтримав. З питання Білорусі Халімон утримався, а Культенко знову був відсутній.

    До цієї пари, за словами ЗМІ «Новое время» з СН, близькі чернігівський мажоритарник і ювелір Олександр Сова (він не голосував щодо Білорусі і Майдану), і «слуга» і ексадвокат Ольга Савченко, яка товаришує з Культенком.

    Остання у всіх перерахованих вище п’яти гуманітарних питань була відсутня або не голосувала, а по Білорусі – віддала голос проти, як і половина парламентської команди ОПЗЖ.

    Ніхто з цих депутатів не захотів поговорити з журналістами на тему своїх ідеологічних позицій.

    Депутат СН Ольга Савченко (з Артемом Культенком) зазвичай відсутня на голосуваннях з гуманітарних питань парламенту / Фото: sluganarodu.official

    Найсвіжіше

    Популярне