П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Посланники ФСБ взяли участь в святкуванні дня ангела Єрусалимського патріарха

    27 березня Єрусалимська Православна Церква відзначила день тезоіменитства свого предстоятеля – Блаженнішого Патріарха Святого Міста Єрусалима і всієї Палестини Феофіла III.

    У числі тих, хто взяв участь в урочистостях, були начальник Російської духовної місії в Єрусалимі архімандрит Олександр (Єлисей), настоятельниця Горненського жіночого монастиря в Ейн-Карем ігуменя Катерина (Чернишова), співробітники місії і сестри обителі, повідомляє офіційний ресурс РПЦ mospat.ru.

    Представники Російської духовної місії оголосили привітання Патріарха Московського Кирила і передали вітальну адресу голови ВЗЦЗ митрополита Волоколамського Іларіона, а також випросили першосвятительське благословення Патріарха Феофіла на подальші труди на церковно-дипломатичній ниві, — повідомляє сайт РПЦ.

    Справа в тім, що начальник Російської духовної місії в Єрусалимі архімандрит РПЦ Алєксандр (Єлисей), що вітав патріарха Феофіла, є дійсним членом Імператорського Православного Палестинського товариства (ІППТ). Це товариство очолює ексдиректор ФСБ РФ генерал-майор Сєргєй Стєпашин. Таким чином єрусалимського патріарха вітають посланці від ФСБ РФ. Така активна діяльність РФ у Єрусалимській церкві пояснюється її зацікавленістю у гальмуванні процесу визнання ПЦУ збоку Єрусалимської ПЦ.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою Феофіл закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча минулорічний «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    Тим не менше у Російській Православній Церкві сподіваються реалізувати невдалий минулорічний «амманський формат». Там надіються, що у 2021 році буде проведена повторна зустріч глав Помісних православних Церков у «амманському форматі».

    Фото: Моспат.ру

    Найсвіжіше

    Популярне