П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Що пов'язує Кіпр, Крим, Євросоюз і Православне Палестинське товариство

    Минулого року Cyprus Daily News опублікувало матеріал про спробу російських спецслужб, під виглядом релігійно-культурного проєкту, провести спецоперацію з легалізації анексії Криму в Євросоюзі, а саме – відкрити представництво «Республіки Крим»К в ЄС, на Кіпрі в Лімасолі. Завдяки публікаціям у пресі, ця спецоперація російських спецслужб провалилася.
    Але російська влада не залишили ідею легітимізації анексії Криму в очах європейської спільноти.
    Виконавцем проєкту «Дом Криму в Євросоюзі» тоді виступив голова каламутної організації «Дворянські збори Криму» Андрєй Ушаков.
    Цього разу було задіяно більш серйозний підрозділ російських спецслужб – Імператорське Православне Палестинське Товариство (ІППТ), його кіпрське відділення.
    13 липня голова кіпрського відділення ІППТ Лєонід Буланов зустрівся із заступником голови «Ради міністрів Республіки Крим», постійним представником при президенті РФ, головою товариства дружби з народами Греції та Кіпру Гєоргієм Мурадовим.
    На зустрічі був підписаний договір про культурне та ділове співробітництво кіпрського відділення ІППТ і міжрегіональної громадської організації Товариство культурного і ділового співробітництва і дружби з народами Греції та Кіпру «Філія», яку і очолює Гєоргій Мурадов.
    На зустрічі також обговорювалося питання про спільне проведення урочистостей з нагоди 60-річчя незалежності Республіки Кіпр (в жовтні 2020 року) і 60 річчя встановлення дипломатичних відносин між Росією і Республікою Кіпр. Було узгоджено план проведення святкових заходів, узгодження гостей та їх офіційних виступів і організації концертів, присвячених ювілейним датам на Кіпрі.
    Громадянин Кіпру Лєонід Буланов, керівний кіпрського відділенням російської організації ІППТ, очолюваної генералами КГБ-ФСБ, зустрівся з високопоставленим чиновником адміністрації окупованої Росією частини України, щоб намітити спільний план заходів на Кіпрі – державі-члені Євросоюзу, який за анексію Криму наклав на Росію санкції і регулярно їх продовжує.
    Як говориться в повідомленні ІППТ, сторони домовилися про культурне і ділове співробітництво.
    Тобто, однією зі сторін договору виступила нелегітимна, з точки зору світової спільноти, окупаційна адміністрація незаконно захопленої Росією території суверенної держави Україна. З іншого – представник громадської організації країни Євросоюзу.
    Дії голови кіпрського відділення ІППТ Буланова добре ілюструють те, яким чином працює і якими методами користується агентура Кремля за кордоном.
    Нагадаємо, що російською громадською організацією – Імператорським Православним Палестинським Товариством – керує колишній директор ФСБ і екс-директор служби контррозвідки РФ Сєргєй Стєпашин. Опікунську рада ІППТ очолює президент компанії «Транснєфть» і товариш по службі Путіна по Дрездену Ніколай Токарєв. Також «Транснєфть» є одним з основних спонсорів ІППТ.
    Решта керівництва цієї організації – також вихідці з КДБ-ФСБ, або споріднених російських спецслужб, або люди очевидно пов’язані з російськими спецслужбами.
    Цікава деталь про діяльність ІППТ: два роки тому грецька влада вислали з Греції колишнього генконсула Росії в Салоніках Алєксєя Попова і ще одного співробітника посольства Віктора Яковлєва. Обидва вони були членами Імператорського православного палестинського товариства.
    Грецька газета Kathimerini писала, що рішення про висилку дипломатів «послідувало за численними скоординованими зусиллями, пов’язаними з розширенням російського впливу в Греції, що окрім іншого пов’язано з діяльністю Імператорського православного палестинського товариства».
    Влада Греції вважала їх причетними до втручання у внутрішні справи країни, а саме, до спроби зірвати договір про нову назву сусідньої Македонії і таким чином перешкодити нормалізації відносин між двома країнами і запобігти вступу Північної Македонії до Євросоюзу і НАТО.
    Афіни запідозрили ІППТ в спробах впливу на внутрішні справи Греції і перестали видавати візи російським священникам і пов’язаним з ІППТ чиновникам.
    Поза всякими сумнівами, російська організація Імператорське Православне Палестинське Товариство виступає в якості неформального департаменту ФСБ РФ, яке займається шпигунством, вербуванням агентів і поширенням російського впливу в політичних, релігійних, культурних і економічних колах інших держав.
    Керівник кіпрського відділення ІППТ Лєонід Буланов, за інформацією від декількох джерел, за професією лікар і вчений, насправді – добре залегендований агент КДБ-ФСБ.
    За інформацією нашого джерела, які ми не можемо ні підтвердити ні спростувати, Буланов нібито отримав кіпрське громадянство використавши схему фіктивного шлюбу.
    Відзначимо, що практика отримання громадянства через фіктивний шлюб вельми популярна у російських спецслужб з впровадження своїх агентів в інших країнах, і це нікого вже не дивує.

    Алєксєй Волобоєв та Лєонід Буланов. Світлина: cyprus-daily.news

    Ще один цікавий факт. У політичній інтризі з організацією «Будинки Криму» на території Євросоюзу засвітився засновник і колишній президент російської партії ЕОП, про яку ми детально розповідали, Алєксєй Волобоєв.
    Він був включений до списку опікунської ради «кримського дому», багато разів зустрічався в російському посольстві з Андрєєм Ушаковим і намагався з’ясувати канали витоку інформації про справжній характер цього «культурного» заходи.
    Зараз же Волобоєв також демонструє значну залученість в роботу ІППТ, де йому відведена важлива роль агентурного прикриття цієї спецоперації, про яку ми детально розповімо в наступній публікації.
    За матеріалами Cyprus Daily News

    Найсвіжіше

    Популярне