Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Підлягають видворенню. Віце-прем’єр розповів, що буде з росіянами на звільнених територіях

    Громадяни Росії, які прибули на окуповані території нелегальним шляхом, після повернення територій до складу України повинні будуть покинути країну.

    Про це в інтерв’ю телеканалу «Дом» розповів віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає Chas.news.

    Він нагадав, що відповідно до Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, громадяни України, які проживають на окупованих територіях, «є заручниками ситуації, вони заручники окупантів». Тому після повернення територій до складу України жителям, які не порушували українське законодавство, нічого не загрожує.

    «Вони повинні вірити, що Україна повернеться, і у них не буде проблем у вільній Україні, в демократичній, ліберальній, на відміну від того жаху, який твориться, в якому вони сьогодні перебувають», — запевнив Олексій Резніков.

    При цьому громадяни Росії, які незаконним способом прибули на тимчасово окуповані території (минаючи офіційний український кордон, КПВВ), повинні будуть покинути Україну.

    «Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, що вчиняється офіційною Росією, офіційним Кремлем. Тому їх доля… Я не люблю слово «депортація», воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни», — сказав міністр.

    Резніков наголосив, що підхід має бути індивідуальним, і якщо громадянин Росії прибув на окуповану територію законним шляхом, до нього, напевно, «не буде питань».

    Найсвіжіше

    Популярне