Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Чернівцях у суді хочуть скасувати перейменування вулиці на честь загиблого бійця

    У Чернівцях окружний адміністративний суд розгляне справу щодо визнання недійсним і скасування рішення Чернівецької міськради щодо перейменування вулиці Оршівської на вулицю лейтенанта Віктора Редькіна.

    Про це повідомляється на офіційному сайті Чернівецької міськради, повідомляє molbuk.ua.

    Зазначається, зокрема, що у провадженні Чернівецького окружного адміністративного суду перебуває справа №600/1015/20-а щодо визнання недійсним та скасування рішення Чернівецької міської ради №1760 від 20.06.2019р. “Про перейменування вулиці Оршівської на вулицю лейтенанта Редькина Віктора.”

    Також зазначається, що судове засідання у вказаній справі призначено на 10 год 30 березня 2021 року.

    Дружина загиблого учасника антитерористичної операції Віктора Редькіна, депутатка Чернівецької міськради Оксана Зубжицька назвала цей судовий позов “проявом угруповання людей з антиукраїнською позицією”.

    “Це небезпечні дзвіночки для всієї України! Прошу СБУ міста Чернівців відреагувати! Ніколи не думала, що прийдеться повернутися до цього питання”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

    У червні 2019 року Чернівецька міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиці Оршівської на вулицю лейтенанта Віктора Редькіна.

    Віктор Редькін — військовослужбовець із Чернівців, який загинув 1 листопада 2014 року під час обстрілу ГРАДами зі сторони терористів в селі Кримське Новоайдарського району.

    Призваний у вересні 2014-го, командир роти 50-го полку, Західне ОТО. Під час проведення Антитерористичної операції стояв на захисті міст Луганська, Слов’янська, Лисичанська та Сіверська.

    За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом “За мужність” III ступеня (26.02.2015, посмертно). У листопаді 2015-го в Івано-Франківській в/ч НГУ відкрито пам’ятну дошку командиру 1-ї патрульної роти лейтенанту Віктору Редькину.

    У Чернівцях на фасаді будинку № 12 у провулку Ентузіастів, де він проживав, на його честь відкрили меморіальну дошку. Нагороджений медаллю “На славу Чернівців” (посмертно).

    У Чернівцях залишилася дружина Оксана Зубжицька-Редькина та донька. Похований на Алеї Слави на кладовищі на вулиці Героїв Майдану, 159А у Чернівцях.

    Найсвіжіше

    Популярне