Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополита РПЦ в Запоріжжі Луку (Коваленка) тримають в заручниках і він просить про допомогу?

    Єрарх РПЦвУ Лука не перестає дивувати. Не закінчили ще всі обговорювати анафеми накладені РПЦ в Запоріжжі на самих себе, як московський єрарх 21 березня з’явився у церковному одязі на якому видно хрести, які традиційні для Православної Церкви України.

    Про це повідомляє архієпископ Євстратій (Зоря).

    «Любов до прокльонів і публічного злослів‘я притаманна виступам і публікаціям цього ієрарха протягом тривалого часу. Але раптом все насправді є не таким, як здається? Можливо хтось захопив цього владику в заручники і примушує його раз за разом писати і заявляти речі, які за духом і стилем більше нагадують комсомольську антирелігійну агітацію?», – іронічно запитав архієрей ПЦУ.

    Архієпископа ПЦУ наштовхнули на таке запитання облачення, яке митрополит Лука вдягнув на службу.  «Як видно на фото, на облачення нашиті хрести, дизайн яких – копія дизайну офіційної символіки Православної Церкви України».

    «Можливо так владика подає нам усім сигнал: «Рятуйте, мене змушують писати і говорити всякі дурниці, але в душі я – за ПЦУ!» Адже саме так часто роблять люди, які не можуть прямо заявити про своє скрутне становище – дають натяки символічними речами», – написав архієпископ Євстратій.

    «І хоча це припущення – цілком фантастичне, але погодьтеся: ну хіба можна серйозно ставитися до заяв і вчинків людини, яка носить звання ієрарха Церкви, але демонструє повну богословську і канонічну безграмотність, елементарну невихованість і психологічну неврівноваженість? Краще сприймати це з гумором», – підсумував архієпископ Євстратій.

    Лука із хрестами ПЦУ на омофорі

    Фото опубліковані на офіційному сайті РПЦвУ.

    Хрест Православної Церкви України

    Нагадаємо, раніше Лука заявляв, що Трамп «викрив» світовий уряд, а Бандера — «ворог православ’я». Також він прирівняв майданівців із гонителями християн, а себе — з апостолом.

    Найсвіжіше

    Популярне