Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові «перли» Луки запорізького: Трамп «викрив» світовий уряд, а Бандера – «ворог православ’я»

    Одіозний митрополит РПЦвУ в Запоріжжі Лука (Коваленко) назвав бандерівців і греко-католиків ворогами Православ’я. Таке твердження Лука озвучив у ефірі передачі «Право на веру», яка виходить на пропагандистському Youtube-каналі «Перший козацький».

    Відповідаючи на запитання ведучого про те, як він може прокоментувати заяви чи виступи глави ПЦУ Блаженнійшого митрополита Епіфанія, Лука відповів, що йому доводиться читати виступи Предстоятеля ПЦУ, а особливо «его заявление, что все мы бандеровцы…» За словами Коваленка, Митрополит Епіфаній, якого Лука називає лише «Сергієм Петровичем» «четко сказал, что он бандеровец, то есть он (митрополит Епіфаній – ред.) униат, от есть он враг православия». До таких висновків Лука дійшов через те, що «Бандера не был православным человеком, он был униат». Самого ж предстоятеля ПЦУ Лука назвав «человек небольшого ума, человек каторый ненавидит Христа, но прикрывается его именем».

    У виступах Блаженнійшого митрополита Епіфанія не було таких висловлювань. Митрополит Епіфаній ще минулого року під час відвідин Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ) в рамках свого архіпастирського візиту на Львівщину заявив, що «ми пишаємося, коли нас називають бандерівцями». Сам Степан Бандера був випускником цього вишу.

    У виступі Предстоятеля не було жодного слова про конфесійну приналежність самого Степана Бандери. Офіційний сайт Православної Церкви України наводить слова Митрополита Епіфанія, в яких він акцентує увагу на ролі Степана Бандери в історії України. Зокрема Блаженнійший зазначив, що «Для декого таке найменування є лайливим, але для нас це честь. Бо наша земля породила таких славних героїв, які колись казали, що прийде час і один буде говорити «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям Слава!». Ми з вами дочекалися цього часу, тому повинні радіти, що є спадкоємцями наших героїв та маємо можливість осягнути і продовжувати те, що вони накреслили».

    Таким чином Лука навмисно спотворив слова Блаженнійшого митрополита Епіфанія чим, фактично, звів наклеп на Предстоятеля Православної Церкви України, назвав представників УГКЦ «ворогами Православ’я», а також образив моральні почуття мільйонів українців, які вважають себе послідовниками Степана Бандери.

    Чути подібного роду звинувачення і образи від Луки для багатьох уже стало звичним явищем. Інколи складається враження, що Лука у своїх виступах взагалі не підбирає слів, а говорить, усе що заманеться. Це інтерв’ю не виключення. Тому далі він обізвав предстоятелів ПЦУ і УГКЦ «подопытными кроликами». На його думку саме на ПЦУ і УГКЦ проводять експеримент над можливим об’єднанням Православ’я та Католицизма.

    Окрім цього, у вже звичній манері Лука назвав п’ятого Президента України Петра Порошенка – «Петр-отступник», а Вселенського Патріарха Варфоломія – «гражданином Турции».

    Також Лука підтвердив існування «світового таємного уряду», який керує багатьма важливими процесами. Зокрема відповідаючи на питання ведучого «глобалисткая сила существует или все таки выдумка», Лука відповів, що «мы сейчас четко видим что эта система существует». На думку Коваленка, побачити цю так звану «систему» вдалось завдяки діям колишнього президента США Дональда Трампа, який власне саму цю систему «вскрыл, здернул занавес». За його словами «нет никакого сомнения, что это существует, это глобальный зговор и корпорации, которые хотят управлять людьми».

    Найсвіжіше

    Популярне