Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Справа Василя Стуса»: Автор книги виграв суд у Медведчука

    Вахтанг Кіпіані, автор книги «Справа Василя Стуса», виграв апеляцію у лідера політичної партії «Опозиційни блок — За життя» Віктора Медведчука щодо розповсюдження твору.

    Про це Кіпіані повідомив на своїй сторінці в Facebook.

    Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва, яким заборонялося розповсюджувати книгу «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука.

    Зокрема, Дарницький райсуд визнав «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса».

    Нагадаємо, Дарницький райсуд визнав «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса».

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній коментуючи резонансне рішення суду заборонити книгу «Справа Василя Стуса» зазначив, що суспільство змушене протистояти посяганню на свободу слова, як на основоположне право людини, без якого неможлива правова країна, у якій ми всі прагнемо жити.

    Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла у друк у травні 2019 року. У вересні того ж року Медведчук заявив, що вимагатиме через суд заборонити її розповсюдження. Політик вважає, що у дев’яти епізодах книги містяться висловлювання, які нібито не відповідають дійсності та принижують честь і гідність Медведчука.

    У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката поета Василя Стуса в судовому процесі 1980 року. У результаті поета засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання. Стус помер 4 вересня 1985 року в карцері після оголошеного ним голодування.

    Найсвіжіше

    Популярне